Translate

lördag 8 april 2017

Liten kort uppdatering

Här kommer en liten kort uppdatering om hur det går för vår skadade anka Ragge.

Han fortsätter att bli bättre vilket är kul och se, idag hade han dock lite skum i ögat vilket innebär att hans tårkanal har blivit lite igentäppt. Men det löste vi med lite ögonvätska och en salva, det är inte konstigt att han vart igentäppt i ögat eftersom att han är van vid att vara ute jämt året runt i den friska luften och sen fick han komma in i ett hus där det är lite dammigt. Men man måste ta hand om sånt med en gång annars kan det leda till allvarliga ögoninfektioner som gör att man måste behandla med antibiotika. Men eftersom att det är vanligt att ankor har problem med ögonen så är vi alltid förberedda hemma med antingen koksaltlösning eller linsvätska och ögonsalva (som finns att köpa på Apoteket).
Eftersom att det är kallt och blött ute nu är det viktigt att han är inne i värmen så han kan få lugn och ro och hinna läka sina sår. Det kommer ta tid innan han är helt hel igen och eftersom att de andra ankorna slet bort en del fjädrar på honom har han lättare för att frysa.


Såhär ser grabben ut just nu, han ser mycket bättre ut än vad han gjorde när vi tog in honom och bättre än igår. Men som ni ser så har han blivit pickad vid ögat och det har han blivit på båda sidor. Han har även fått fjädrar avslitna vid nacken. 


Jag tycker i alla fall att det är skönt och se att det går åt bättringsvägen och han verkar trivas rätt bra i sin lilla hage inne hos damerna. Fast det kan jag förstå, där inne är det rätt lugnt förutom damernas babbel och så har han ett tjockt lager halm att ligga på. Han har även blivit piggare men han har nog inte fått sova ordentligt på ett tag och nu kan han sova hur mycket han vill i lugn och ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar